Hälsoåret

Att märka skillnad

Idag märkte jag för första gången skillnad på min kroppsliga ork. Vi hade packat hela svärfars storsläp med skräp och åkt in till samhället för att slänga alltihopa på återvinningen. När jag stod där i mörka januarieftermiddagen och hivade förpackningar hit och krossat glas dit så kände jag för första gången på flera år – det är inte jobbigt! Jag lyfte upp en stor kasse med tidningar och reklamblad jag vet att jag tidigare måsta ta i omgångar, som om det var det naturligaste i världen. Vilket gott kvitto om att vara på rätt väg.

Hälsoåret för mig innebär inte alls några omkullkastande vanor, det handlar egentligen bara om att göra små, ständiga förbättringar. Sedan vi blev friska i början av året har jag försökt ligga i med rörelse och; allt räknas! Jag har varit ute och joggat längst Byavägen och det är fruktansvärt jobbigt, finns inte en tendens kvar av mina tidigare löparbedrifter kvar i min kropp. När det passat har jag promenerat istället för att åka bil, dragit pulkor med barn och puttat vagnen framför mig, vi har också gympat hemma vilket är otippat härligt. Det kommer inte helt naturligt för mig, det sitter långt inne och det krävs en kraftansamling varje gång jag ska över rörelsetröskeln. Men där och då, på återvinningscentralen inne i samhället så kände jag – att jag orkar – och det var värt den extra lilla ansträngningen jag tagit mig an senaste veckorna.


2 kommentarer

  • Sofia

    Måste ju vara en otroligt trevlig känsla alltså. Själv har jag inte haft styrkan i kroppen på snart 11 år, eller det har pendlat sen dess men mest gått neråt. Avskyr känslan av att vara svag! Nu är vi sjuka i familjen igen och då är det svaga ännu värre, vill vara stark nu! Kanske är det nu när jag snuddar på 40 sträcket snart som jag ska börja prioritera mig själv och vårda den kropp som ska bära mig fram. Hoppas det.

    • Livetpabacken

      Det är otroligt tillfredsställande, jag tränade massor tidigare och det är trist att det bortprioriteras för att ordna mat och tvätt… känns vettigt för hela familjen att investera även i föräldrarnas hälsa <3 Hoppas du tar dig tiden snart!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *