Livet utanför backen,  Midsommar

Midsommarafton 2022

Vi spolar tillbaka tiden en vecka. Till midsommarafton, årets ljusaste dag. Jag har inte haft något speciellt band till midsommar, vissa år har vi inte firat alls. Förra året firade vi stilla hemma, lilla familjen, i väntan på lillebrodern som aldrig ville ansluta till familjen. Hade jag inte blivit igångsatt elva dagar över tiden hade jag nog varit gravid än idag. Ett annat år firade vi i grannbyn med vänner och sol på näsan. I år firade vi såhär:

Efter min springtur om morgonen så packade vi oss iväg till Skellefteå. På Nordanåområdet finns en av stans mysigaste restauranger. Isboden.

Vi hade med oss vansinnigt söta midsommarungar!

… och anklyosaurusen var också med förstås, vad annars?

Fredrik och jag fick vår mat fort, Ceasarsallad med räkor. Så vansinnigt god sallad!

Sedan fick vi vänta länge på barnens mat. Loppan fick slå till på en riktig midsommarlunch, belgisk våffla med glass, jordgubbar och Nutella. Ni må tro att det blev succé!

Jag firade midsommar i en loppad klänning från förra årets byaloppis. Fredrik frågade snällt om han skulle ta några bilder på mig så det syns att jag varit med på utflykten, men efter två bilder fräser jag alltid “nu räcker det!!!!”, helt orimligt då jag själv fotar för fullt. Men visst är det obekvämt att bli fotograferad? Det kanske får bli mitt sommarlöfte, fastna på så många bilder jag bara kan.

Sedan åkte vi en sväng till Bonnstan där Fredriks släkt hade öppnat upp kammaren och det bjöds på både folkmusik, fika och dans runt midsommarstången i värmen. Loppan och kusinen Signe svängde loss till nyckelharporna.

Och vips hade vi, med en kort mellanlandning hemma, hamnat på platsen för kvällens firande. Vackra Norra Åbyn där våra vänner Jennifer och Oskar bor.

Det var bara skuggan som gällde i hettan. Loppan fick en ny vän i nästan jämngamla Molly och vi fick återse bekantskaper som vi inte träffat sedan innan pandemin. Så trevligt!

Som alltid hos Jennifer och Oskar bjöds det på fantastisk mat. Rökta räkor, hemgjord aioli, brödsnuttar och svalkade dryck. Fantastiskt.

Svante sitter gärna parkerad i knäet på Oskar. Vänner sedan juli 2021.

Middag, lekar och prata om allt mellan himmel och jord. Tillsammans i goda vänners lag och med barnen i hasorna. Så fint livet är nu.

Mitt i idyllen ringde Jennifers chef och meddelade att det var kvigor på rymmen. Nästan hela sällskapat rusade iväg ner på åkrarna för att fösa ihop de lyckliga damerna!

Småtjejerna tyckte alltihopa var jättespännande. Skålade sedan i festis och stannade uppe alldeles för sent.

En så fantastiskt fin Midsommar sparad i hjärtat. Så glad över alla fina personer vi har runt oss, vilken rikedom!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *