Vårt godaste mellis – Dadelbollar!
Jag tror att jag delat detta recept med er förr, men vi gör det så ofta så det tål att lyftas igen. Dadelbollar. Vi gör ofta 1,5 sats (alla dadlar i påsen räcker till det) och stoppar i frysen. Sedan nallas det till mellis, till stödfika i stallet, som godbit efter lunchen. Ja, ni förstår!
Ingredienser
16 dadlar (vi köper de som redan är urkärnade från Änglamark)
3 dl havregryn
1 dl riven kokos
3 msk kakao
1-2 tsk honung
0,5 dl kokosolja
2 msk starkt, kallt kaffe
1,5 msk vatten
Riven kokos till topping
Instruktioner
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa alltihop till en jämn smet som går att forma. – Sedan är det bara att rulla till lämpligt stora bollar, rulla i riven kokos!
Våde Loppan och jag tycker att baka är otroligt kul, hon står med mormorsydda bagarhatten på sned, redo att provsmaka från bunkar, rulla smeten till maskar och slicka visparna. Mammahjärtat blir varmt av synen, åh!