Annonssamarbeten,  Trädgård, odling & blommor

Beskära äppelträd!

Reklam för Granngården!

Åh ljuva skördetider. Juli, augusti och septemner – JAS-månaderna är ju fantastiska på så många sätt och vis, det går att skörda, samla, safta och sylta i all oändlighet. I år är första året vi har fått våra egna äpplen från äppelträden vi satte 2019. Ska jag vara helt ärlig så har jag inte brytt mig så särskilt mycket om våra äppelträd förrän i år när jag läste på hos Granngården hur man faktiskt ska ta hand om sina träd varje år – inte minst gällande beskärning (LÄNK TILL GUIDE HÄR)

Jag hade faktiskt ingen aning om att man ska beskära träden varje år, från och med första året och alla år därefter. Nu är våra träd fortfarande relativt små så det går bra att nå överallt med en sekatör. Jag har haft min i åratal men den kommer ursprungligen från Granngården (LÄNK TILL SEKATÖR).

Har man större träd kan man använda sig av en grensax. Jag införskaffade en för att slippa dra fram röjsågen eller trimmern varje gång hagarna behöver rensas från sly. “Som att skära i smör” ropade Fredrik entusiatiskt när han provade den (LÄNK TILL GRENSAX).

Hade strålande hjälp av vår lilla Loppa som samlade ihop grenarna medan jag klippte på i en rasande fart.

Fapri, vår tjugoåttaåring tackar för den extra tuggtiden och de mumsiga bladen. Sly är perfekt sysselsättning för hästar!

Sekatörer, grensaxlar och grensågar – det och allt annat du behöver till din trädgård finns hos Granngården (LÄNK TILL GRANNGÅRDEN)
Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *