Lantliv

Blomstertiden

En trasig internetdosa har ställt till det och swish är vi en hel vecka in i juni. Allt händer nu. Det blomstrar överallt, hästarna vänjs in på gräs, trädgårdslandet rensas, gräset växer i en ryslig fart, Loppan har åkt på en riktig sommarbacill och hela familjen på Backen har gått på sommarlov tillsammans. Hujedamig vad fort det går nu. Vi tar en titt på några av senaste tidens lantlivsglimtar:

Början av veckan fixades det inför Fredriks trettioårsdag. Det handlades mat i massor, pynt och tårta. Sedan firade vi med nära och kära och kvar blev den varma känslan i bröstet och allt blomster som Fredriks föräldrar, mina systrar och föräldrar strösslat vårt hem med. Så mycket fint – trädgårdsbuketter är alltid favoriten!

Vi fick promenera över till farmor och farfar och kika på fårsläpp. De gulliga lammen förstod inte alls varför man plötsligt skulle lämna trygga vinterhagen. Tackorna fick egentid medan lammen körde sitt eget rejs en bit bort. Vansinnigt gulligt!

Betestider är bara bäst.

På eftermiddagen cyklade jag och barnen förbi en sväng till och då var även de små med på noterna.

Vi har aldrig velat gå in om kvällarna och känslan av att allt behöver göras och fixas samtidigt har absolut infunnit sig. Ju äldre vi blir desto bättre blir vi på att släppa krav, så länge barnen är vakna vill vi gärna bara umgås. De får vara med på mycket projekt och påhitt också förstås, men det frigörs alltid tid för lekar vid körsbärsträdet. “Under hökens vingar”, “ett två tre ost” och “tagen” leker vi nu. Medan lillebrorsan i gänget hinner slita upp tulpaner och stoppa allt som är löst i munnen.

Efter tillrättavisningen sätter han sig på rumpan och gapskrattar. Allt rinner av honom som en gås och han har redan hittat på mer hyss än Loppan kan jag lova.

Allt, allt, allt är så vackert nu.

Så kom en helg med bröllop och dans halva natten – sedan blev det ny vecka. Hästarna fick smaka grönt uppe hos oss och jag tog armkrok med grannflickan Lovisa och mockade natthagen en sväng. Vansinnigt mysigt att få höra en femtonårings funderingar och prata om livet ~

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *