Nedervåningen,  Renovering

Kan du hjälpa mig i trapp-projektet?

Jag har kört fast lite i vårt trapp-projekt som jag tidigare nämnt. Tanken var att göra trappen trären men när jag börjat köra med “speed heatern” så ser jag ju att färgen trängt in i fibrerna ordentligt. Tänker att den förmodligen är målad med linoljefärg och därför gått in i fibrerna på ett annat vis än t.ex. akrylat (plastfärg som lägger sig “ovanpå”). Det känns därför som att jag svänger lite i tankarna om den träerna trappen och funderar således på att måla den men linoljefärg ändå.

Har jag någon som är duktig på gamla metoder som kikar in här hos mig? Jag trodde att färgen var hur gammal som helst men under färgen hittar jag också ett beige spackel, linoljekitt? Kanske?

Här syns färgflagorna som inte alls blir som akrylatfärg, mer som ett “pulver” när jag skrapar. Till höger ser du cirkeln jag skapar (där färgen sitter i fibrerna) och längst ut på trappsteget är det trärent där det är nött.

Hur i rackarns går jag vidare? Spacklar det värsta med linoljekitt, slipar bort ojämnheter och tvättar rent innan jag målar med linoljefärg ovanpå? Törs jag sätta igång med hela trappen eller måste jag gå den tråkiga vägen och prova ett steg först? Vad tror ni linoljefärgsfantaster där ute? 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *