Bröd,  Recept

Nu blir det andra bullar!

Ja, nu blir det andra bullar! Nämligen pizzabullar, ni ska tro de gick hem hos barnen! Jag har själv härliga minnen av pizzabullar, mamma gjorde ofta en stor sats kring loven, så fanns det alltid mättande mellis eller fika till utflykten i frysen. Det går ju faktiskt riktigt fort att göra också.

Börja med att röra ihop en pizzadeg, detta recept går fort och blir gott, trots mycket jäst i:

50 g jäst
2 tsk socker
2 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten (37 grader)
7 dl vetemjöl

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser utom mjölet i en bunke eller hushållsassistent. Rör i mjölet, lite i taget tills degen känns elastisk eller lossnar från assistentens väggar. Låt degen jäsa i ca 25 min under bakduk. Kavla därefter ut degen så den blir avlång (som en bulldeg).

Som fyllning tog jag tomatsås med lite vitlök, salt och peppar och mozzarella. Men det går ju fylla med precis vad som helst. Pesto, skinka, ostslattar och ananaskross.

Rulla sedan ihop degen med fyllningen på, skär i “bullar” (jag lät dem behålla formen som “gifflar”) och pensla med ägg. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.

 

Vi proppade i oss så många vi orkade till en enkel tomatsoppa. Imorgon tar vi med dem till stallet som mellis tror jag bestämt!

En kommentar

  • Hanna Karlsson

    Jag gjorde pizzabullar till barnen när de var små men jag lyckades med bedriften att faila totalt. Har inte gjort det efter det men det verkar ju onekligen väldigt enkelt egentligen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *