Drömmen,  Utsidan

Regnrusk och gårdsgrus

Hej från ljuvliga, underbara, rara, fantastiska, hektiska, galna maj. Första maj utan att vi renoverar huset och ni ska tro att vi njuter. Utflykter, hälsa på hos vänner, gårdssysslor, djurbestyr och projekt som avlöser varandra fyller vi dagarna med. Vi har inget hov att gå och lägga oss om kvällarna och för varje timme vi grejar på hemma kommer vi på ytterligare grejer vi vill hitta på här hemma på vår gård.

Minns du att vi  fyllde igen markisoleringen under brotrappen med stenmjöl? Det blev sandigt, grusigt och jäkligt inne i huset så jag tror både Fredrik och jag hann ångra oss innan vi hunnit kratta ut det riktigt klart. Men så kom Fredrik på en briljant idé.

Så han lyckades byta till sig en halv traktorskopa med gårdsgrus. Så mycket finare och bättre än stenmjölet, ju!

Ser kanske lite lustigt ut med en liten dutt här intill bron. Men så praktiskt det blev. En liten försmak på hur gårdsplanen kommer se ut sen, kanske? Vi drömmer om grus i massor på vår gårdsplan, men det finns inte med i sommarens projektlista. En halv traktorskopa kändes alldeles lagom. Som en liten förrätt bara.

Idag föll första sommarregnet också. Eller vårregnet. Det är ju bara maj, jag glömmer nästan bort det när häggen blommar, maskrosbuketterna är många och dagarna långa. Tänk vilken ynnest ändå, att få möta ännu en vår här.

Nu ska jag stänga ner datorn, lukta på stora häggbuketten en sista gång och gå och lägga mig. Kram på er.

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *