En avstickare

Nyårslöftena

Jag älskar nystarter och att ta nya friska tag. Nyåret känns numera för mig som när man tvättat sängkläderna, vädrat korsdag i sovrummet och lägga sig nytvättad ~ allt nytt fast ändå gammalt och hemtamt. En härlig tid att klura på vad jag vill ha mer och mindre av i livet. 

Inför 2022 kommer mitt hälsoår att få ta störst plats av mina löften. Det kommer att verkligen behöva prioriteras och pusslas med småbarnen här hemma, men det känns helt rätt. Efter vår ledighet då vi allihopa bara varit sjuka så påbörjade jag året med ett migränanfall då jag knappt fick Svante ur badbaljan och bara tackar högre makter att Fredrik var hemma och kunde rodda allt i vårt liv medan jag sov tolv timmar och vaknade upp helt förvirrad. Så hälsoåret, du är så välkommet.

Något jag alltid tyckt varit läskigt att ta i ordentligt är ekonomi. Jag sitter och kallsvettas när jag gör vår bokföring varje vår – så rädd att göra fel. Med vårt stora renoveringsprojekt har vi öst våra pengar från fickorna till allmogelister, tapeter, gipsskruv och målarfärg. Nu när vi är klara har vi bestämt oss för att lära oss mer om ekonomi (gulp). Ekonomi är det tråkigaste jag vet, jag hoppas bara jag kan tacka mig själv för detta nyårslöfte om femton år.

Sedan vill jag göra mer av det som gör själen lycklig. Odla i mitt trädgårdsland och ta mig tiden till att rensa ogräs, installera bevattningssystemet och bara sitta och glo på broccoliplantor som växer med en tekopp i högsta hugg. Vara i skogen; både i hästsammanhang, utflyktssammanhang, plocka bär- och svamp- sammanhang. Åka till fjälls, fortsätta vidga vyerna. Men också bara vara hemma, skrota runt, mata höns, stöka på det själen vill och ha förståendet att ta det lugnt ihop med det fartfyllda.

Det är mina tre ben för året. Såklart har jag skrivit en nätt lista på önskemål om gårdsprojekt. Men de får ni följa efter vägens gång. 2022 känns fint och bra, jag ska i alla fall göra mitt yttersta för att förbättra min hälsa, förstå min ekonomi och få själen att le. 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *