Nedervåningen,  Renovering

Uppdatering i trapp-projektet

Vi håller ju på att förvandla vårt lilla skyffe under trappen till en städskrubb och i samma veva förvandlar vi trappen till en trevligare plats. Jag har ju nämnt projektet både här och här men i mål är vi inte. Våra sjukbubblor tog knäcken på oss och nu har projektet legat vilande i flera veckor. Till helgen fortsätter projektet i sakta mak, det blir kul!

För någon vecka sedan dök i alla fall ett paket upp på kökssoffan. Tjusigt paketerat med Gysinges egna tejp.

Där i låg allt vi behöver för att måla vår trapp med linoljefärg. Jag är totalt livrädd (nåja!). Är rädd att det blir fel och måste göras om, eller att färgen inte fäster. Eller att den aldrig torkar så allt vårt sockludd och fotavtryck kommer synas i färgen. Gud bevare mig väl.

Efter att ha pratat en liten dutt med Frida Sömskar (följtips!) så föll valet på två olika varianter av Grön Umbra. Vi har samma kulör på pärlsponten i hallarna, bara olika procent-tal.

Valet föll på den mörka, 60% Grön Umbra. Jag tror det kommer att bli kanonfint både till timmret och till pärlsponten i huset. Men rädslan att misslyckas är påtaglig! Till påsk hoppas jag vi kan ordna övernattning och måla hela trappen i ett svep. Sjukt läskigt och sjukt spännande!

2 kommentarer

  • Sanna

    Spännande! Jag vill också måla våran trapp i linoljefärg men är rädd att det kommer ta aldeless för lång tid att torka. Kul att se resultatet sen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *