Annonssamarbeten,  Hälsoåret

Hälsoåret

~ Inlägget är ett betalt samarbete med Ullmax ~

Strax innan jag fyllde tjugonio, i januari 2021, lovade jag mig själv att ta tag i en del hälsoproblem jag bar med mig. Min kropp gjorde ont och protesterade högljutt, på självaste födelsedagen åkte jag till naprapaten, fick mig knappt upp och ner från britsen. Jag var visserligen gravid i vecka sjutton men det var knappt så det märktes, det var helt enkelt en otränad, stillasittande stackars kropp som förtjänade mer än vad den fått, som sa ifrån.

Klipp till december 2021. Nästan ett år senare. Jag kan stolt säga att jag varit snäll med min kropp senaste året. Besöken hos naprapaten, ponnypromenader, arbete i trädgårdslandet och andra gårdssysslor höll ihop min kropp under graviditeten och har gjort mig gott. Numera med en fem månaders bebis på höften ~ en månad innan min trettioårsdag och lika bestämd nu som jag var då, att rädda min arma kropp, så har jag nu bestämt mig för att fortsätta genomföra ett hälsoår.

Det första steget på mitt hälsoår är att springa. Löpningen har följt mig genom livet och är det effektivaste sättet att rensa röriga tankar, få upp pulsen och norpa åt sig lite egentid. För att lyckas med hälsoåret kommer jag att behöva kunna träna hemma och då är löpningen suverän. Jag har faktiskt tjuvstartat att lunka fram lite under sensommaren, hösten och numera vintern.

Så här står jag innan dagens löptur. Tre kilometer ska det bli. Fort går det inte och förmodligen kommer jag behöva stanna och pusta lite också, men det är okey! På överkroppen har jag en khakigrön tröja i merinoull och återvunnen polyester, så varm och skön och mjuk. Ull andas ju som bekant överlägset bra, men funktionsmaterialet på insidan gör att den känns mjuk och skön mot huden.

Mitt långsiktiga mål med löpningen är att jag alltid “ska kunna springa en mil, imorgon!“. Alltså vara redo för det, klara av det. Men jag börjar smått. Långsamt och snällt. Har ju precis fått ordning på allt det onda i kroppen, då vill jag inte hamna där igen genom att gå ut för hårt. Mitt varma pannband passar också under ridhjälmen, så bra!

Byxor är ju svårt, det blir ju som bekant kallt här i norr. Tack och lov har Ullmax tagit fram ett par fodrade löpartights. Dessa är av återvunnen polyester med borstad insida som gör dem varma och reflexrevärer på sidorna.

Förutom löpningen så vill jag under kommande året utmana mig träningsfronten. Jag har aldrig känt mig riktigt bekväm med något annat än löpning och promenader. Men i år vill jag ut ut komfortzonen – när tillfälle ges – simma, cykla, gå på grupp-pass, spela innebandy. Men kanske framför allt vill jag springa och upp ner för pulkabacken, åka turskidor med Svante på ryggen, vandra i fjäll-, kust- och inlandsmiljöer, jag vill orka dra igång skotern själv, bära matkassarna utan att gå två gånger, svira runt med barnen på varsin höft och kunna rejsa de snabbaste spark-rejsen någonsin på byvägen.

Efter min löptur rusar endorfinerna. Det klarnar upp ute och blir med ens kallare. Jag duschar snabbt och tar på mitt varma underställ. En viktig del i hälsoåret kommer också vara återhämtningen och själavården. 

För visst är det väl så att vi mår bättre om vi pysslar om både insida och utsida? Att den där tickande pulsen, mjölksyran och endorfinerna blandas upp med sådant vi mår bra av på insidan. För mig är det djuren, påta runt hemma i mjukiskläder, fika och sitta och söla utomhus i någon snödriva med varm choklad i högsta hugg. Men också gå på massage, klippa håret och pyssla om fötter som burit mig fram genom graviditeterna.

Mitt underställsset är gjort av merinoull på utsidan och funktionsmaterial på insidan. Så vackert mönster och så vacker färg.

Jag älskar att mysa runt i värmande (och snygga!) långkallingar hemma. Men jag har också varit ute på “ponny och vagn”-tur i femton minus med detta set som höll mig varm och go trots att jag då satt still hela turen.

På mina frusna fötter har jag tofflor i ull/polyester och sula i plast/gummi. Så varma och goa och perfekta att ha för att slippa trampa in alla granbarr i fossingarna i juletider med. Dessa tofflor är verkligen något att önska sig av tomten.

Så då välkomnar vi hälsoåret ~ med löpträning, ett hopp utanför komfortzonen, själavårdande aktiviteter och återhämtning i en härlig mix. Alltsammans i värmande kläder från Ullmax.

För att hinna beställa julklappar måste du lägga din beställning innan måndagen den 20 december för att kunna ge bort värmande klappar till nära och kära!

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *