Allmänt

Odla tillsammans på Backen del 4 & 5

Hej på er allihopa,

Jag känner mig så glad och peppad idag, Loppan och jag har varit ute på ridtur med Fapri och det var så vansinnigt gulligt alltihop. Hästar, frisk luft och få hänga med Loppan i stallet. Så vansinnigt mysigt. En annan grej som gör mig väldigt glad är mina sådder ute i “odlingsrummet”. Jag vet inte om det går att kalla odlingsrum när det bara är en liten hörna med odlingsgrejer, men jag har ju inga sadlar kvar så “sadelkammaren” känns också fel i munnen. Odlingskammaren kanske blir rätta benämningen? Idag ska vi prata lite odling här på bloggen. Känns som att jag tänker gå grönt 70 % av min vakna tid. Planerar utökning av landet, drömmer mig bort till blommor och grönsaker. Hugaligen vad mycket fint vi har framför oss. Idag tänkte jag bjuda på två klipp av “Odla tillsammans på Backen” kombinerat med lite bilder och länkar till mina nya fröer. Hoppas ni ska gilla!

I första videon visar jag hur jag väcker upp mina pellisar från vintervilan (de har stått i mitt svala hemmakontor hela vintern) och sår lite frön. I denna video pratar jag ingenting utan gjorde textinstruktioner istället. Så får det bli ibland.

I denna video visar jag min odlingskammare, visar hur det gick för sådden jag tappade för några dagar sen, visar också fröna jag beställt (listade nedan), märker upp sådder och slutligen får ni se mitt nya trädgårdsprojekt som ger mig lite huvudbry – det var ingenting jag planerade för i år! Men det blir nog bra – ni får haka med på det projektet också, förstås!

Squash – Diamant F1 – Jag trodde absolut att jag hade beställt squash i första beställningen men tji fick jag. “Lättodlad squash” står det på baksidan, you had me att “lättodlad”, så att säga!

Broccoli – Premium Crop/Atlantis – Min kompis Astrid tipsade mig om att odla broccoli, jag tänker mig att det är rätt svårt? Det står att det rekommenderas försådd men jag tror fasen jag chansar och direktsår.

Rödbeta – Detroit 2 – Förra året åt vi så galet mycket rödbetor och nu får vi hushålla lite med de burkar med inlagda rödbetor vi har kvar. Därför kompletterade jag med en påse till.

Äppelgurka – Lemon – Fick tipset av min instakompis Julia (@vastbynochvi) att prova så äppelgurka! De ser så sjukt gulliga ut på förpackningen! Dock fick jag veta i min odlingsgrupp på Instagram att just “lemon” inte är så söt och smaklig – men vi provar!

Chili – Piment d’Esplette – Har fått en dille på chiliflakes så detta ska bli sjukt spännande att prova!

Vallmo – Korn – Mera blommor blev det också! Vallmon tänker jag strö lite här och var och se vart den trivs, nere vid stenmuren vore fantastiskt vackert!

Blommix – Nektar – Jag hoppas denna blommix kan vilja trivas på jordkällaren, något som tack för vad bina gör för oss. Galet inspirerad av en tjej från odlingsgruppen på Instagram som odlat fram en blomsteräng på en liten jordfläck!

Vallmo – Pion – De vackraste små bollar jag kan tänka mig, i olika nyanser av rosa 

Sammatstagetes – Boy o Boy – 

En kommentar

  • Hannas krypin

    Jag skulle verkligen vilja ha lite egenodlade grönsaker i år. Får se om jag tar tag i det i år eller skjuter upp det ytterligare ett år. Jag är iallafall sugen på zucchini och egna tomater.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *