En avstickare

Hejdå 2021 …

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?
Jag provade byta jobb för ett slag, jag vintersådde grönsaker och blomster, blev tvåbarnsmor och tillät mig själv att leva som jag lär.

Genomdrev du någon stor förändring?
På hästfronten var jag så gott som hästlös första halvåret, fram till Fapri flyttade hem från fodervärden i juni, jag köpte ett föl som dog under hösten. Vi skaffade kaniner. Fick oss vår ljuvliga Svante och dubblade både kärleken och oron med detsamma. Vi blev klara med huset och flyttade upp på övervåningen!! Jobbmässigt så passade jag på att vara utlånad och prova ny arbetsplats i början av året, tills jag gick på föräldraledighet. Nu på hösten startade jag eget företag och började extraknäcka som lantlivsinfluencer. Jag tog tag i min hälsa, en sån present!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! En handfull och det är lika stort varje gång!

Vilket datum från 2021 kommer du alltid att minnas?
Den 7 mars då Loppan blev två år och vi firade med pizza och överraskade henne med en tramptraktor. Den 7 juli när Svante äntligen kom till världen efter elva enormt varma dagar över tiden.

Dog någon som stod dig nära?
I november begravde vi en väldigt levnadsglad anhörig alldeles för tidigt. Här på gården var det några tuppar och en höna som strök med.

Vilka länder besökte du?
Inte ett endaste.

Bästa köpet?
Kanske den skruttiga vagnen till Fapri? Den är skänkt oss så mycket härliga turer. Eller kaninerna, de är ju fantastiska små individer. Eller kanske vår TV och soffa, ändå!. I år har vi handlat väldigt mycket för att vara oss, må jag säga och livet har verkligen blivit bekvämt! 

Gjorde något dig riktigt glad?
Svante har nog varit en pusselbit jag behövt, hans ankomst har golvat mig totalt. Förutom det självklara så har jag varit så glad och tacksam över våra familjer och känslan av att få vara en del av ett sammanhang gör mig glad. Jag var otroligt glad när jag köpt mig mitt drömföl, vilket ju slutade i en stor sorg, men det var många månaders glädje innan stoet blev akut avlivat.

Saknar du något år 2021 du vill ha 2022?
Jag saknar en skorsten på huset! Och en kondition som inte går av för hackor. Ibland önskar jag mig i smyg en kompis att sitta och dricka kaffe med, som kramar om mig och ringer mig och tar en promenad med mig. Kanske lite mer kompis-tid ändå?

Vad önskar du att du gjort mer?
 Tränat, sprungit och känt pulsen i öronen. Rensat ogräs och donat i trädgårdslandet. Badat! Gosat med djuren och Fapri i synnerhet.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Torkat snoriga näsor, besökt sjukhus och oroat mig. Puh, mitt hjärta.

Favoritserier året som gått?
Vi har ju blivit med TV och spenderat en del tid i soffan. Men jag är den som oftast somnar eller hellre scrollar i telefonen. Men Young royals, Bonusfamiljen och Knutby var helt klart sevärda!

Bästa boken du läst i år?
Jag körde hårt på ljudböcker i början av året och gillade “Där kräftorna sjunger”.

Största musikaliska upptäckten?
2021 har inte varit musikens år för mig, alls. Men Sarah Klang har jag varmt om hjärtat, Melissa Horn har jag återupptäckt (som jag gör varje år, hehe).

Största framgång?
Har mått väldigt bra, varit snäll med mig själv och andra. Jag har vågat, levt och lärt. Det är stort för mig. Konkreta grejer har varit; fått 10 000 följare på Instagram! Börjat tjäna pengar på mitt egna företag! Vågat prova nytt jobb! Sparat ihop till en häst! Jamen, så mycket kul!

Största misstaget?
Jag har klantat mig många gånger, tappat telefonen så den spruckit, köpt en häst som dog och pengarna gick upp i rök. Glömt grejer ute i regnet, ja ni förstår. Men några stora misstag tror jag inte att jag upplevt?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har varit så glad! Glad över vårt liv på landet och glatt mig åt vänner och familj som haft det bra. Ett år av glädje, helt enkelt!

Vad spenderade du mest pengar på?
Huset i vanlig ordning! Annars går pengarna till mat, diesel, bilreparationer och djuren. 

Något du önskade dig och fick?
En frisk son, ett färdigt hus, massor med familjetid och små utflykter och äventyr. Förra året svarade jag “Att inte lägga alla pengar och all tid på renovering“, tänk att så blev det! Jag har också önskat mig sedan många år tillbaka att kunna bli månadsgivare till Barncancerfonden, när ekonomin stabiliserat sig lite efter renoveringen. Så det har jag blivit, stolt över det!

Något du önskade dig och inte fick?
Mitt lilla föl. Önskade mig mer tid med vänner och familj, på grund av alla sjudomar som bara snurrat runt runt har mycket för ställas in och flyttas fram, trist men också fullt förståeligt och vettigt, ju!

Vad gjorde du på din födelsedag 2021?
Vi firade helgen innan med utelunch, fiskedamm och disco på bron för de små tillsammans med min familj och skippade alla andra firanden pga pandemin. Orken var lagomt bortblåst under graviditeten och jag kände mig hiskeligt risig i kroppen. På självaste födelsedagen jobbade jag hemifrån, gravid-kräktes och åkte på lunchen till naprapaten och fixade upp ryggen. Där och då lovade jag att ta tag i min hälsa och sedan dess har jag gjort så många förbättringar ~ ska bli så roligt att spinna vidare på.

Finns det något som hade gjort ditt år ännu bättre?
Jag har allt jag kan önska mig och lite till. Det är den här pandemin, då. Och om det fortfarande hade funnits någon sorts häst-plan framöver, men det löser sig. Mest är jag bara tacksam att allt är som det är.

Vad fick dig att må bra?
Jag måste svara nästan identiskt med förra årets svar: Tid med familjen, stunderna hos Fapri och de andra djuren. Våra vänner och familjer. Att odla och skita ner mig gör verkligen under för mig. Men också några goa massage-besök, gå på bibblan, åka bort och se lite andra vyer. God mat och få vistas i naturen genom alla årstider.

Vem saknade du?
Min fina Årvar, varje dag har jag saknat honom.

De bästa nya människorna du träffade?
Det är knäppt med pandemin. Det har gått två år och jag har knappt träffat någon ny människa. Men gänget på nya jobbet var väldigt trevliga. 

Mest stolt över?
Vår livsresa, älskar fasen vårt liv på landet. Våra ungar förstås.

Högsta önskan just nu?
Ha hästar på gården igen! Att ta tag i min hälsa på riktigt. Jag gjorde många bra förändringar under 2021 men under 2022 måste jag fortsätta med hela cirkusen. Jag vill aldrig mer känna mig begränsad av en ond kropp, ond mage eller liknande. Mitt ledord för året är verkligen “Hälsa”!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker vara mer spontan. Prova flera olika sätt att träna och röra på mig. Använda skärmtiden till kreativitet istället för slöscrollande. Använda de finaste kläderna, läppstiftet och finstassen oftare. Mer lantliv, utmana mig själv och älska med hela hjärtat. Lita på att allt vi har är nu och försöka oroa mig för att allt inte alltid kommer vara så fint som nu.

Mina tidigare årssammanfattningar hittar du här; 2020, 2019, 2018, 2017

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *