Övervåningen,  Renovering

TV-bänken

Vi är ju klara med ett av vinterns inne-projekt! Förutsättningarna var att en bit av murstocken stack ut från golvet/väggen. Vi ville bygga in muren i tv-bänken och samtidigt göra en snygg möbel som skulle rymma sladdar, dator, tv-spel och liknande.

Inser hur dålig jag är på att fota de fula vrårna, före-bilden är inget att skryta med, haha!

Vi åkte till IKEA och köpte köksstommar. Två 40 cm och en 60 cm, höjden är 60 cm. Sedan valde vi till lådor ovantill och täckskivor att sätta på sidorna och ovanpå. Vi hade tänkt köpa ett vitt skåp men det fanns bara i ljusgrått – blev riktigt snyggt till den kalkade väggen tycker jag!

Fredrik byggde en enkel sockel på 12 cm (samma höjd som golvlisten). Det blev en del pusslande (klyvande) för att få till sockeln där muren går, sedan fick han klyva till en remsa av täckskivan för att kunna passa in listen framtill. Det var lite special just hos oss. Sedan fick han göra urtag ur stommen där muren sticker ut. Sedan kom allt på plats och sattes fast i väggen.

Stommarna är “Metod” och luckorna heter “Lerhyttan”. Skålhantagen och knopparna heter “Eneryda”.

På med golvlist och ta-da! Klar! Vi passade på att dra sladdarna i ett rör bakom tv:n också.

Så fint och praktiskt! Med Fredriks trettioårspresent som skymtar fram i bakgrunden, en soundbar från Sonos. Så många mysiga filmkvällar vi har framför oss nu!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *