Lantliv

Vår egen majbrasa

Årets momsdeklaration är nu gjort och jag kan återgå till att skänka er små lantlivs-glimtar här på bloggen! Jag måste erkänna att det var lite kul att göra det i år – då jag ju utökade vårt lilla gårdsföretag med min lilla influencer-business. Tänk att jag får jobba på ett litet hörn med min blogg och instagram, sannerligen en dröm!

Men nu ska jag prata om något helt annat. Nämligen om vad vi gjorde igår, vår egna majbrasa!

Tuppis och hans damer såg helt förvånade ut “vad händer? vad gööör ni?” såg de ut att fråga medan vi kånkade fram alla vattenslangar vi kunde hitta, brandsläckare och tändvätska.

Hela lilla familjen på Backen teamade ihop sig. Svante i vagnen, Loppan med vattenslangen, Fredrik med tändvätskan, Knut kom med också, förstås.

“Här måste vi hänga mer!” skrek jag gång på gång och insöp lugnet vi har på husets baksida. Mellan gården och sjön. 

Vi tände elden, vattnade i gräset och efter någon svettig minut då en vindpust gjorde att gamm-gräset tog fyr så kunde vi njuta av vår egna majbrasa. Sedan ville Svante känna på marken. Han kröp runt och rev i gräset och var så lycklig. Som en liten korv på grönbete.

Att få möta elfte våren på gården tillsammans med Svante. Det är så fantastiskt. 

Så skönt att bli av med lite bråte som tagit upp en massa plats.

Så fick jag känna mig lite blödig och tacksam igen. Tänk att vi får uppleva ännu en vår på vår gård. Med två barn som sätter tempot och alla drömmar vi får förverkliga. En sann målbild att stå och glutta på vårt fina hus och kasta ett öga på barnen som roar sig.

Så fick årets majbrasa bli starten på varmvåren tycker jag. Bort med gammalt skrot och groll. Ser så mycket fram emot vad kommande halvåret i livet har att ge!

En kommentar

  • Hanna Karlsson

    Så härligt att du kan leva lite på din blogg och instagram. Drömmen ju att kunna tjäna pengar på sin hobby. Härlig majbrasa ni fick till. Yes, nu är våren här.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *