Övervåningen,  Renovering

Bland målarfärg och lokala snickerier

Vi tar en titt på övervåningen. Ser ni, solen som strilar in trots att klockan är efter jobbet? Så vansinnigt härligt. Idag tänkte jag berätta lite mer om hur vi ligger till där uppe.

Fredrik är idog och ivrig nu. Han har spacklat och slipat hela taket i vardagsrummet som vi ju bestämde oss för att gipsa. I de andra rummen har vi pärlspont men här ville vi ha ett så neutralt och “intentsägande” tak som möjligt; för att låta timret, kalkfärgen och fönstret tala. Jag var inte helt såld på idén men vi kompromissar och bestämmer tillsammans. Nu är jag däremot såld. Så bra det blir. Han har dessutom hunnit måla det två varv. Tyvärr kom en köldknäpp och en av skarvarna sprack, så där har det fått kompeletteringsspacklas (vilket syns på bilden). Men, imorgon så slipas det spacklet och sista varvet färg kommer upp. Då tror jag minsann vi börjar ha dragit vår sista spackelrand och slipat för allra sista gången. Lite småjusteringar behövs säkert, men i överlag tror jag att vi närmar oss det där berömda slutet.

Nästa steg är stora byggstädningen. Sedan sätta igång med …

… listerna! Närmen förstår ni? Lister är väl ändå så att man kan se ljuset i tunneln ändå? Fredrik har ledigvecka i veckan och spenderade tisdagen med att åka till ett lokalt snickeri för att köpa lister som ser ut nästan på pricken som våra originallister. Jag har sett på instagram att det görs lite narr av det där fenomenet “vi köper nyproducerat i gammal stil från lokat snickeri”, men jag kan ärligt talat inte nog stryka under på hur fint det är att handla lokalt. Vi spenderade nog en halv dag på snickeriet (som jag fått tips om via Instagram, faktiskt!) för att få hjälp att hitta de rätta profilerna utifrån våra originallister år 2019. För även om originalen olyckligtvis var i för dåligt skick för att lyckas både plocka ner och sätta upp igen så var de så otroligt vackra, så profilerna vill vi anamma. Aldrig får vi så bra och engagerad service som när vi handlar lokalt.

Vi kör på nästan samma lika som på nedervåningen. Dörrfodren blir lite bredare för att liva lite bättre med våra skurklossar. Tror det blir vansinnigt fint.

Bara tanken på att listerna faktiskt ligger där uppe i blivande sovrummet gör mig så glad. De ska schellackas, grundmålas, slipas, kanske spacklas en sväng och toppmålas två varv. Men sen så. Snart är vi där.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *