Lantliv

Fixardag

Vilken omtumlande helg vi haft på Backen. Vi har påtat på med än det ena och än det andra och mitt i allt fått skåla och fira en stor livshändelse! Jag får berätta mer sen för nu ska jag berätta hur vi spenderade vår söndag!

I helgen kom våren till Backen. Musöron på björkarna och knopp på Los dopträd. Ett körsbärsträd som gav oss några söta små bär i fjol. 

Runt trädet gjorde jag i höstas en rabatt av corten och hästskit. Satte ner orimligt många tulpanlökar och titta! Några av dem väljer att titta upp. Det är minsann svårt att haka på alla vackra, inspirerande trädgårdsbilder som mitt flöde fylls av just nu, tulpanerna blommade väl till påsk i södra Sverige? Inspirerande eller inte, väldigt glad är jag över de där gröna stjälkarna!

Gräsmattan har grönskat och “Pär i backen” blommar. Medan Svante sov förmiddagsluren drog jag kvickrot i landet. Händerna ömmar och jag funderar mycket på hur mycket tid odlingen ska få ta nästa år för mig, då kommer jag ju jobba heltid vid denna tid. Men i år får det ta all tid det tar, så bra det blir att rensa bort ogräset ordentligt!

Svante vaknade upp i blåsten och nedanför Backen hördes ett välbekant, brummande ljud.

Det var Loppan och Fredrik som levererade bakaved till bagarstugan! 

Det slängde vi in innan vi gick in och åt tacorester. Loppan arbetsledde. Hivade ved, schasade höns på rymmen och underhöll lillebrorsan. Fullt upp att vara treåring. på landet!

Efter lunch packade jag på min elva extrakilon..

.. så högg vi tag i den uppsprättade plattan som legat utanför stallet en vecka.

Det hivades stenar i traktorskopan och Loppans självförtroende var i taket. Tre år och starkast i världen.

Tillslut blev det lite bättre ordning. Här ska det bli en grusplan så småningom. Och lite rabatter och stenläggningar. En ny dörr, en trapp till stallet och nya fönster. Så roligt projekt när det väl kommer bli gjort!

När vi ändå hade ångan uppe skottade vi ut stenmjöl runt bron. Så skönt att slippa se de fula markisoleringsplattorna och att få lite bättre storlek på sista trappsteget, det har varit lite väl högt.

Vi jobbade på en stund. Pausade för en tur med Fapri. Åt middag och tog oss varsin springtur. Sedan kröp vi upp i soffan, alldeles fixar-trötta och mosiga. Så härlig dag!

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *