Allmänt

Mina nya kläder!

När jag delade mina nyårslöften i slutet av 2020 så var ni några stycken som var peppade på “Min nya klädstil”. Jag har beställt två omgångar från Sellpy. Första omgången var “bara” några blusar till jobbet och ärligt talat så blev det inget bra alls, de gick sönder, knappar lossnade och en av dem blev söndertuggad (?) av tvättmaskinen. Så jag tar och siktar in mig på beställning nummer 2 och visar er plaggen med en liten tanke på hur jag vill bära dem framöver.

En gul liten sommardröm. Tänker den där klänningen man har varje dag, som man helst aldrig vill tvätta. Som funkar till stranden, till fikat och till trädgårdslandet. 

Min vision är att i framtiden ligga en säsong före, både i barnkläder och vuxenkläder, både för att ha allt redo när säsongen väl infinner sig, ungvika spontanköp och knipa gobitarna innan alla andra är ute efter sommarklänningar, hehe. Så denna vek jag försiktigt ihop och la i sommarlådan.

De ljusa hängselbyxorna kommer jag bo i i sommar. Med vida ben och korta anklar. Till träskor och tshirts. Hängselbyxor är mitt bästa hemma-plagg, man kan böja sig och huka sig hur mycket som helst utan att rumpan åker fram och det känns liksom avslappnat som mjukisbyxor men är finare än mina urtvättade nike-byxor kan jag lova. 

Ovanpå ligger lilla jeanskjolen med knyt i midjan. Också en sån man kan ha överallt. Så vill jag nog att min nya garderob ska vara också. Man ska kunna ha på jobbet, ha hemma, ha borta, ha hela tiden. Tidlösa plagg som jag valt ut, oberoende av trender.

Dessa två vek jag också ihop och stoppade i sommarlådan i väntan på varma dagar.

Men hallå där? Ska jag vara en person i jumpsuit? Ja men absolut! Denna är mörkblå, rejäl och ska absolut invigas redan under veckan. Älskade knapparna fram på den och känslan den gav när jag rullade upp ärmarna. Liksom arbetskläder när de är som bäst. En mulen dag i trädgårdslandet eller med sandaler på utflykt med vänner, picknickkorgen vickandes på armen.

På samma dörrfoder fick också denna fina omlottklänning balansera. Mörkblå med små blommor på. Passar jämt. Hur skön som helst. Lite för urringad för vad jag brukar känna mig bekväm i med det löser en liten säkerhetsnål enkelt. Gillar dessa mellanlängder på klänningar. Känns varken som aftonklänning eller partyklänning. Omlott är ju så kvinnligt och fint också, jag som knappt har några former kan lura fram en midja med omlottklänningar!

Nästa omlottklänning är millitärgrön och superfin. Tänkte först lägga även denna i sommarlådan men gillade den för mycket. Den får hänga med vintern lång med fleecefodrade strumpbyxor och lång kofta på.

Två kjolar som når ner över halva vaden ungefär. Med massor av tyg att svepa runt sig. Älskar den röda, den vill jag ha jämt. Tycker så mycket om att ha både klänning och kjol men jag är så frusen så jag tar det sällan om morgnarna. Men jag tänker att min nya klädstil ska innehålla några rejäla tjocktröjor också. Så fint med en bullig, gosig tröja till dessa skönheter. Klänning och kjol minst tre gånger i veckan från och med nu va? Fyra? Okej Fyra!

Så sista plagget. En croppad topp som blir fin till kjolarna som går höögt upp i midjan. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag vill ha en sådan här liten tshirt i alla färger som finns. Men tanken med min nya garderob är ju inte bara att faktiskt skaffa en garderob jag visuellt tycker är vacker, utan också vara kreativ med det jag har. Så detta plagg kommer vara basen i så många olika utstyrslar.

Jag känner själv hur det är svårt att begränsa sig och välja “väl valda plagg”, vill helst ha alla plagg i alla färger som finns att tillgå. Men Detta känns som en otroligt bra början. Och innan jag beställde hem hela stora paketet så rensade jag ut två stora säckar med kläder som jag sparat i så många år men aldrig använder och skänkte bort, svängde förbi min syster med några plagg jag uppskattat men som jag inte får användning av längre. Det kändes gott i hjärtat att göra så.

Så en jumpsuit, två omlottklänningar, två halvlånga kjolar och en croppad topp ska utgöra vårvinterns garderob. Tillsammans med strumpbyxor, koftor, stickade tröjor och tjocksockar i befintliga garderoben. Jag tror det blir fint, jag!

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *