Välkommen till vår värld

Odla tillsammans på Backen Del 2

Nu är vi på’t igen! Vi sätter årets första små frön i jorden, vinterportlak och vintersallat som tydligen ska gå bra att odla i fönstersmygen bara. Jag har aldrig provat detta men älskar ju sådana små blandsallader med bladgrönt från affären, tänk om vi lyckas med det hemma? Har dessutom läst att microgrönt kan innehålla upp till 40 % gånger mer näringsämnen än den fullvuxna växten! Microgrönt syftar till stadiet mellan grodd och blad. Så sätter vi lite ärtor i jorden också, alltihop med Loppan som hjälpreda!

Idén till hela alltet fick jag som jag nämner i filmklippet från Sara Bäckbo på Skillnades trädgård och hennes sommarprat i P1 som du kan lyssna på HÄR. Otroligt bra och inspirerande sommarprat. Tipsar vidare till er alla!

Jag bad om lite frågor på Instagram till filmen också men jag måste be om att få besvara dem någon vecka när jag inte är ny på jobbet och samtidigt gräsänka om kvällarna, ögonen går i kors av allt nytt jag lär mig varje dag!

Är det någon av er som sått microgrönt hemma i fönstret? Hur gick det? Eller blir någon av er sugen att haka på?

Så länge får ni kika på Del 2 av Odla tillsammans på Backen!

4 kommentarer

 1. Elin

  Älskar dagens gäst! Loppan är SUCCÉ! ❤️

  • Livetpabacken

   Hahah visst är hon ljuvlig <3

 2. Johanna

  Men jaa!! TACK för inspiration, jag kommer åka och köpa gula ärter idag och sen ta min 2,5-åring under armen och peta ner dem i jorden (ärterna alltså, inte barnet). Och tack för att du, i största enkelhet men ändå så otroligt fint, visar hur enkelt det kan få vara!

  • Livetpabacken

   Så otroligtkul, hoppas ni fått äta ärtskott så det står er ur öronen ! KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Livet på Backen

Tema av Anders NorenUpp ↑