Trädgård, odling & blommor

Odla tillsammans på Backen Del 2

Nu är vi på’t igen! Vi sätter årets första små frön i jorden, vinterportlak och vintersallat som tydligen ska gå bra att odla i fönstersmygen bara. Jag har aldrig provat detta men älskar ju sådana små blandsallader med bladgrönt från affären, tänk om vi lyckas med det hemma? Har dessutom läst att microgrönt kan innehålla upp till 40 % gånger mer näringsämnen än den fullvuxna växten! Microgrönt syftar till stadiet mellan grodd och blad. Så sätter vi lite ärtor i jorden också, alltihop med Loppan som hjälpreda!

Idén till hela alltet fick jag som jag nämner i filmklippet från Sara Bäckbo på Skillnades trädgård och hennes sommarprat i P1 som du kan lyssna på HÄR. Otroligt bra och inspirerande sommarprat. Tipsar vidare till er alla!

Jag bad om lite frågor på Instagram till filmen också men jag måste be om att få besvara dem någon vecka när jag inte är ny på jobbet och samtidigt gräsänka om kvällarna, ögonen går i kors av allt nytt jag lär mig varje dag!

Är det någon av er som sått microgrönt hemma i fönstret? Hur gick det? Eller blir någon av er sugen att haka på?

Så länge får ni kika på Del 2 av Odla tillsammans på Backen!

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *