Allmänt,  Loppislycka

Loppislycka

På senaste tiden har jag varit på två loppisrundor som gav mersmak! Vi provade på “en köpfri månad” i januari, och jag hade en extremt efterlängtad loppisdejt i mitten av februari, så detta är min första loppisrunda på hela detta decennium! Vi tar en titt på fynden, va?

Första loppisrundan varade i 2,5 timmar! Tror det är personligt rekord i loppande. Jag och Lo hämtade upp en av mina bästisar, som vanligtvis bor i Storstockholm och åkte till Pingstkyrkans second hand i Skellefteå. Det har liksom varit vår grej, sedan gymnasiet att gå på secondhand, då köpte vi mest kläder och klippte, sydde och påtade till personliga plagg. Vi hade planerat och längtat länge efter att loppa tillsammans och vi var inte ensamma om det, när vi kom fram ringlade sig kön in till butiken lång. 

Vi började på porslinsavdelningen, vände och vred på allt blått porslin och rafsade runt i lådorna med bestick länge. I halvtid tog vi en fika. Det var så mysigt, Loppan tryckte i sig klämmis och charmade pensionär efter pensionär i fiket. Vi åt köttbullsmackor/leverpastejsmackor och dammsugare/lattebit med kaffe på det. Så vansinnigt mysigt. Sedan gjorde vi möbeldelen och kikade sedan förbi klädavdelningen.

Loppan har fått sig ännu en pippitröja. Denna är väldigt stor i storlek så det kanske dröjer ett år eller tre innan hon kan ha den ordentligt. Men när man trillar över godbitar för 39 kr så slår jag till ändå. Så himla fin.

En röd/vit pippi-inspirerad stickad tröja. Tänker att det blir perfekt till sköna jeans när våren kommit och kvällarna är kyliga. När vatten ska fyllas till hästarna, soptunnor ska rullas till vägen och kaffekoppen ska avnjutas i solväggen. En riktig hemmatröja som kommer slitas med hälsan. 69 kr.

Till köket blev det två nya osthyvlar. Det görs inga fina osthyvlar längre, jag vill bara ha gamla med patina, så det så. Numera har jag fyra osthyvlar, skulle lätt kunna ha fyra till och ändå hitta alla i diskmaskinen? Jag beklagade mig för Matilda att det aldrig finns rivjärn utan plast, och fem minuter senare hittade jag detta! Har redan invigt det när jag rev en driva av parmesan på risotton. Som jag letat! Tror de kostade 10 kr/st.

Det kommer en verklighet efter föräldraledigheten då jag ska återvända till kontoret. Det kommer jag göra i mina nya, fina skor. De ser i princip oanvända ut. Från Vagabond i skinn, behöver inte ens klackas om. Jag tror detta blev mitt favoritfynd för dagen, 125 kr.

Slutligen fick sig Lo ett pussel, även det är lite svårt att bruka redan nu, när hon fortfarande är bebbe. Men en vacker dag har hon ju ett eget rum, och då funkar detta pussel nog så bra som tavla, så himla fint motiv. 20 kr.

Lo älskar böcker just nu och tuggar och river sönder någon varje vecka. Små pekböcker plockar jag alltid på mig om jag trillar över. 5 kr.

Mellan handlingen på lanthandeln, återvinningen av förpackningar och lite andra ärenden så susade jag och Lo in på byns loppis under helgen som gick. Den är öppen bara lite nu och då, jag försöker passa på varje gång jag ser att skylten står framme vid vägen. Hade händerna fulla av en röjar-Loppa men kunde ändå plocka med mig några fynd hem.

Hemstickat i massor! Sockar till Fredrik, två par till Lo, och ett par vantar till mig. Måste införskaffa innervantar i ull till alla mina fina stickade vantar. Allihopa alldeles nystickat, betalade 5-10 kr/st, det är ju ingenting! I bakgrunden skymtar ett brickband jag tänkte sätta upp i skafferiet och ha våra brickor i, 10 kr.

Lilla häst-, höns- och traktortjejen fick sig fyra leksaker. Hon har en liten ladugård som kan låta med än det ena och än det enda ljudet som hon gärna leker med, dessa passar perfekt in i den lilla konstellationen. Och med tanke på lilla handen i bilden så kan ni nog förstå att det blev populära fynd! 5 kr för alltihop.

Vilket fynd gillade du bäst?

 

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *