Supergod pumpasoppa
29 februari, 2020
För några veckor sedan åt vi middag hos våra vänner Nicky & Johan. De bjöd oss på den godaste soppan jag någonsin smakat och nu har jag tiggt till mig receptet till er! Jag tror aldrig jag lyckats med en soppa tidigare, men den här är annorlunda! Krämig och fast, som jag gillar det! Älskar när man får i sig massor med grönt i en måltid, “utan att det märks”, liksom. Ni måste prova göra denna!
Ingredienser
1 st butternutpumpa
2 st morötter
4 st potatisar
Lite ingefära
Rapsolja
2 tärningar grönsaksbuljong
Vatten
En dutt Cayennepeppar
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och skär pumpan, morötterna och potatisen i bitar
- Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja
- Rosta grönsakerna i ugnen, 200 grader ca 15-20 min
- Kara ner de rostade grönsakerna i en kastrull, spola i vatten i kastrullen så att alla grönsaker täcks med vatten
- Stoppa i två buljongtärningar
- Låt grönsaksblandningen koka upp och när samtliga grönsaker är mjuka tar du av kastrullen från spisen
- Häll all buljong i en bunke på sidan av
- Mixa de rostade och kokta grönsakerna i en matberedare, tillsätt riven ingefära efter smak
- Späd de mixade grönsakerna med buljongen
- Krydda efter tycke och smak, jag gillar när det är lite sting från cayennepeppar och ingefära
Brödet jag har bakat till har blivit vårt standardbröd här hemma, receptet kan du hitta hos Emmeli HÄR.
Föregående
Loppislycka
Nyare
3 kommentarer
Emmeli
Å, wow så god den verkar! Och jaa, visst är “mammabröd” livets bröd <3
Livetpabacken
Ett välkommet recept till lilla Backen-familjen <3
Pingback: