Trädgård, odling & blommor

Odla tillsammans på Backen Del 3

Nu är det dags för Del 3 av “Odla tillsammans på Backen”! Det är så roligt att skapa med film tycker jag, för jag är fortfarande så dålig så det blir oskarpt, olika ljudnivåer, ful layout och väldigt amatörmässigt gjort. Så som jag faktiskt uppskattar det hos andra. När det kommer till text och bild har jag genom åren hittat min egna väg och hur jag gillar att skapa. Men film är relativt outforskat för mig. Blir man någonsin bekväm framför en kamera som rullar? Känns kul att utforska ny mark.

Jag tycket det är skönt att dessa små avsnitt handlar om just odling och det spelar roland om det är stök runt om oss. Det känns fint så, öppet, ärligt och verkligt. Tack för att ni tagit mot det så väl också!

Jag tror dagens film toppar sämst kvalitet hittills men kanske också en av de roligaste filmerna hittills då det är lite av varje med i filmen med fokus på att visa upp fröna vi köpt i år! Det är som sagt inget samarbete alls men jag länkar alla från här nedan om ni blir sugna på något liknande!

Förresten!

Jag vill ju gärna komma igång och prata mer med er! Kan inte du som är intresserad hojta till i DM på instagram så skapar jag en gemensam DM-grupp där vi kan dela med oss av tips, misslyckanden, sådder, skörd och tips och tricks? Högt och lågt! Skicka ett DM till mig på instagram så börjar jag lägga ihop oss intresserade pö om pö!

Frön!

Brytböna – Provider –  Haricorts vets (kommer jag någonsin lära mig uttala det? fick absolut googla hur det stavas!) är brytbönor man skördar tidigt

Morot – Amsterdam Forcing – Sommarmoroten vi tänker äta direkt ut landet

Spenat – Matador – Spenaten tänker jag mig att vi äter färsk men har också förhoppning om att idas förvälla och frysa in allt överskott

Chilipeppar – Jalapeno – Är extremt nyfiken hur detta kommer att gå! Tänker att de säkert gör sig bra att läggas in ?

Ringblomma – Deja vu – Verkar kunna direktsås (har bara satsat på blommor som kan direktsås. Fantastiskt fin produktbild med flera olika färger på blommorna.

Palsternacka – Halblinke Weiss – En tidig sort som verkar smaka bättre ju längre den får stanna i landet, frosten är inga problem!

Rosenskära – Vit – Får jag till denna ska jag skratta mig lycklig. Så vansinnigt vacker.

Körsbärstomat – Cheerio – Jag tänker mig att tomaterna ska få bo i lilltorpet som blir mer som ett växthus under sommaren. Denna sort ska vara tidig!

Märgärt – Ambassador – Våra klassiska gröna ärtor är märgbönor! Vi äter massor av detta på vintern, drömmen vore att kunna odla alla våra egna ärtor, vi börjar med en påse!

Morot – Flakker 2 – Vintermoroten vi tänker oss att vi ska lyckas spara i jordkällaren.

Vitkål – Golden Acre – Vitkålen blev en av 2020’s succegrödor, jag trodde aldrig vi skulle lyckas men vi fick ihop ett gäng huvuden. Jag längtar efter färsk pizzasallad.

Rödbeta – Detroit Globe – Jag tror vi måste ha mer rödbetor, vi åt det så det stod oss ur öronen 2020. Denna sort har vi inte provat men den verkar pålitlig!

Sockerärt – Dwarf Sweet Green – I år kör vi revansch på sockerärtorna! Är inte detta bland det godaste man kan stoppa i sig på sommaren?

Slanggurka – Sonja – Ska vara en tidig sort men det som fick mig på fall var att den inte smaka bittert! Tidigare när jag odlat gurka har de blivit så sjukt beska. Även denna får bo i lilltorpet.

Grönkål – Westland Winter – Om du ska prova odla en sak i år så tycker jag du ska prova grönkål! 

Spetskål – Kalibos – “Det finns inget godare och vackrare spetskål”, jag är beredd att skriva under på detta då detta var sorten vi odlade förra året. En riktig succégröda!

3 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *