Fruktträd & biologisk mångfald i trädgården
Inlägget innehåller reklam för Granngården
En varm och härlig majdag, humlornas drottningar har börjat surra igen och då och då fladdrar en nässelfjäril förbi gården. Nu är precis rätt tid att gynna våra små pollinerare i trädgården! Vi börjar med att gräva ett hål, så stort som man bara orkar, gärna en meter i diameter.
Alltid med minst en medhjälpare hack i häl! Tidigare på dagen hade vi varit i stan och plockat på oss ett fint körsbärsträd (LÄNK TILL KÖRSBÄRSTRÄDET HÄR).
Loppan skötte vattningen galant. “Maskarna behöver en dusch”, gastade hon över gården! (LÄNK TILL MUNSTYCKE)
Så, varför är biologisk mångfald så viktigt och vad för våra pollinerare för att öka och bevara det? Pollinerarna har en viktig roll i att öka och bevara biologisk mångfald då de ökar förutsättningarna för god pollinering och förökning hos växter, och ett artrikt växtsamhälle skapar förutsättningar för att pollinatörsfaunan bibehålls. Det betyder att bin, humlor och fjärilar spelar en stor roll i många växters reproduktion och det är bland annat pollinerande insekter som gör att vi får stora och fina grödor att skörda! (LÄS MER OM BIOLOGISK MÅNGFALD)
Förutom att fruktträd gillas av våra humlor, bin och fjärilar så blir det ju otroligt fint i trädgården, visst? (LÄNK TILL ALLA FRUKTTRÄD)
Åh så fint det blev nere vid jordkällaren, redan dagen efter såg jag första lilla humlan på en av körsbärsblommorna – lyckan är gjord!