Allmänt

Preppa inför sommarens kålskörd!

Reklam för Granngården

Det är april och kvällarna är äntligen ljusa och så länge solen är uppe så är de också ljumna. Jag balanserar alltid varje vår, slits mellan att jag vill hinna göra allt och samtidigt hinna vara i nuet och bara vara och njuta av hela alltet: fåglarna som återvänder, ljuset som gör gott, lukterna, känslorna. Så mycket underbart vi har framför oss! Som en skörd av massor med kål i sommar, men då är det hög tid att få fröna ner i jorden nu!

Jag tycker att det är enklast att bredså, då använder jag mig av såjord från Hasselfors garden (LÄNK TILL SÅJORD HÄR) som jag strör ut i ett tråg (LÄNK TILL ODLINGSTRÅG HÄR). Därefter plattar jag till jorden med händerna och vattnar ordentligt innan jag strör ut fröna, denna gång en otrolig palmkål (LÄNK TILL PALMKÅLEN HÄR), därefter strör jag på ett tunt lager av såjorden på fröna. Jag bryr mig inte ett dyft om fröna är i rad eller hur många som ryms i varje tråg, jag bara sår på – det som tar sig det tar sig! Trågen får stå varmt till i sadelkammaren till en början, därefter ställer jag dem ljust och svalt.

Efter någon vecka pillar jag loss planta för planta, i år kommer jag att planera dem i pluggbrätte (LÄNK TILL PLUGGBRÄTTE HÄR) med P-jord (LÄNK TILL JORDEN HÄR). Om ungefär 6 veckor kommer jag plantera ut färdiga, fina plantor i trädgårdslandet. Svårare än så är det inte!

I år har jag sått grönkål, palmkål, blomkål och spetskål. Har jag tur hinner jag få ner någon liten broccoli också! Det och mycket mer hittar du på Granngårdens hemsida (LÄNK HÄR!)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *