Allmänt

Lilla, lättskötta odlingshörnan

Reklam för Granngården

Den här våren tänkte jag att jag måste sänka ribban på något. Efter år av föräldraledigheter och pandemi och oceaner av hemmatid så var det dags för mig och Fredrik att arbeta heltid igen. Vardagspusslande om något. Småbarn och nytt för i år – hästarna! Så jag bestämde mig tidigt på året att odlingen skulle få stå tillbaka lite i år. Jag ville göra alltihopa litet, enkelt och lättskött.

Här har vi byggt oss ett litet hörn av hässjevirke, målat upp gamla pallkragar med slamfärg, återbrukat markduk, flis och fiberduk..

… och tagit oss in till stan och Granngården, där investerade vi i en timer (LÄNK TILL TIMERN) och en droppslang (LÄNK TILL DROPPSLANGEN) för att förenkla ännu lite till i år!

Timern sitter i kranen i stallet (den går på batteri), man ställer in starttid, antal minutrar vattningen ska gå och frekvens. Helt underbart att veta att det vattnas ute i landet tidigt om morgonen innan vi ens tagit oss utanför dörren. Minimalt med måsten, maximalt med njutning!

Droppslangen ringlade jag ut över plantorna alla pallkragar. Sedan “svettas” slangen ut vatten runt plantorna. Så smidigt!

Vi fick också tips från Granngårdens hemsida att ordna oss en bivattnare. Ett fat med vatten och stenar som fungerar som små öar för bin och humlor så att de inte drunknar när de försöker sig på att dricka. Så gulligt! (LÄNK TILL GUIDE OM BIOLOGISK MÅNGFALD)

Så härligt med ett litet och lättskött trädgårdshörn. Jag ser så fram emot skörden i höst!

Besök Granngårdens hemsida för allt du kan tänkas behöva för enkel och lättskött odling! 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *