Vår lilla Lo

Här och nu:a

Ibland hinner jag drömma mig bort till saker vi ska göra “när barnen är större”. Fjällvandra och sova i tält, besöka äventyrsbad och ordna söndagsbruncher. Små stunder som jag ofta återkommer till i tanken – längtar efter. Men så är jag en mästare på att här och nu:a också. Jag tänker att båda måste få finnas.

Vi har rullat dadelbollar (receptet hittar du här), nåja, jag rullade dem till bollar och Lo stod på en stol och hejade på samtidigt som hon rullade maskar och stoppade varannan i munnen. Vi hade kokos strött över hela diskbänken och golvet därefter. Men det är det ju värt, och fort gjort att få bort med lilla sopskyffeln som står i skafferiet.

Jag kokar stark varm choklad av mellanmjölk, kakao, strösocker och en dutt vaniljpulver. “Det luktar apelsin” säger Lo innan hon dricker, baserat på ingenting alls. Jag tänker att det jag brukade drömma mig bort till när Lo var bebis, var just detta. Få ordna fika till familjen, stå och balansera och baka ihop: räka ett…två…tre… när kakaon hivas ner i mixern. Få duka upp, de förväntansfulla små ögonen och svara på frågorna som aldrig tar slut.

En liten mask tjuvas från tallriken. “Gladbollar”, kallar hon dem istället för chokladbollar, absolut ingenting motiverar mig att rätta henne. Gladbollar.

Vips är lilla virvelvinden i mitt knä och jag passar på att borra in näsan i det yviga håret, hålla om det lilla axelpartiet och glömmer bort att drömma om fjällvandringar och tältnätter. Är bara här och nu, finns till och det är mer än tillräckligt just nu. Allt har sin tid och jag hoppas att tiden för gladbollar, varm choklad och häng i kökssoffan inte är över än, på många år.

2 kommentarer

 • Sofia

  Fick mig en stunds grubblande här.
  Det kan verka övermäktigt då nu:et är småbarnsåren,och en verklig klyscha att “njut nu för det kommer inte igen,och det går fort. Snart är dom stora”
  Jag önskar att jag gjort vissa små saker annorlunda då. Att jag varit mer i nu:et istället för att rymma iväg till framtiden så mycket som jag gjorde då. Jag behöver fortfarande verkligen träna på att inte bara vara i drömmarna, fantasierna och framtiden. Utan även i nu:et. Jag vill leva mitt liv och inte bara tänka det.
  Tack för en ögonöppnare här❤

  • Livetpabacken

   Jag tänker att du gjort så gott du kan efter dina förutsättningar <3 Min syster skrev till mig en gång "Allt vi har är nu" och det landar jag i rätt ofta, för att inte oroa mig i onödan eller gräma mig över det förflutna. Du kan göra nuet till allt du någonsin önskat <3 Kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *