Vår lilla Lo,  Vår lilla Svante

Min största rikedom

Jag säger det ofta själv – att tiden går så fort. Men sedan blir det måndagskväll, den första i augusti. En mjuk bebis somnar i min famn, små ytliga andetag blandas med djupa suckar. Luktar på hans nybadade hjässa. Stryker det fjuniga, blonda håret och tar tag i hans avslappnade lilla hand med gropar till knogar. Kvällen fortgår, jag rör mig vant genom huset. Borstar små tänder, läser utvald sagobok, följt av “Kan du brätta en historia, mamma? Om en gammal giraff-robot?” Sedan ligger hon och nickar allvarligt medan jag ljuger ihop en historia om en gammal giraff-robot och hans vänner. Efter en stund kommer små fötter trippande över trägolvet, “Kan jag vila hos dig en stund mamma?”, så somnar hon där, i soffan, med sin mjukaste lilla vän i armvecket.

Jag tänker att tiden kanske inte går så fort ändå. För när jag tänker på de tre och ett halvt åren som passerat sedan jag blev mamma så känns det som att allt hänt. Vi har flyttat till vår fina Dröm, vi har ordnat oss en övervåning och avslutat renoveringsresan. Genomlevt en hel pandemi. Skapat ett trädgårdsland, startat företag och hunnit jobba på våra egna jobb. Låtit min fina hästvän somna in och gjort en plan för kommande hästliv. Vi har flugit och landat här, hittat ett lunk som passar oss. Skrattar mer, tjoar mer och lever mer.

Så när de där blonda lockarna ligger spridda över kudden där i soffan känner jag mig bara rik. Rik på liv och så tacksam att vi får dela livet på Backen med Svante och Lo. Jag låter henne sova vidare i soffan, kryper upp i andra soffhörnet och blickar ut genom panoramafönstret över ängarna och åkrarna. Tänker på hur många dagar vi har framför oss, att allt vi har är tid att förvalta, sedan lovar jag mig själv att ta tillvara på den väl, tiden alltså, tillsammans med mitt livs största rikedom.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *