Kalas & födelsedag,  Vår lilla Lo

Treårsdagen

I veckan har jag haft sådan hiskelig tandvärk. Har sörplat soppa, slurpat isglass och känt mig som ett åskmoln. Besökt tandläkarakuten och gått gråtande till apoteket med en liten lapp från tandsköterskan med förnödenheter jag behövt inhandla. Men nu är det fredag, det känns bättre, det är vårvinter och slutet på en förträfflig fin vecka. I måndags blev vår lilla Loppa tre hela år, vi tar en titt på hur dagen såg ut!

Vi vaknade tidigt som vanligt. Vid trappgrinden på övervåningen hade pappan i familjen lagt en spännande lapp som skvallrade om att det stundades skattjakt, lilla födelsedagsbarnet skulle bara följa ledtråden genom huset. Ner för trappan och runt i huset det bar. Runt stolar och tvätthögar gick färden.

I slutet av ledtråden låg den efterlängtade presenten som hon önskat och önskat. hela vintern. En motorsåg – “samma som pappa”! Lyckan var total! I år blev det lika många presenter som år fyllda, en motorsåg, mysdressen med hundar på bild och en pyssellåda.

Efter frukost frågade vi Loppan vad hon ville hitta på. Prova motorsågen och åka skoter stod på önskelistan. Såklart. Vi åkte till vår sedvanliga lilla kläpp, samma kläpp som Fredrik håller på att gallra med stora motorsågen.

Det var viktigt att ha motorsågen i en egen liten ryggsäck. I stora Kånken hade vi bullat upp med varm choklad och kakor istället.

Jag hade så rackarns ont i visdomstanden men var lika glad för det. Mysigt att sitta och skåla och prata om stort och smått.

En till kaka? På födelsedagen är allt tillåtet!

Sen blev det genomgång av motorsågen. En peppad tjej!

Hon tittade frågande på mig och undrade varför hon inte lyckades såga isär trädet, haha!

Sedan vinkade vi av Fredrik som åkte för att jobba eftermiddag och packade istället upp pyssellådan. Svante sov eftermiddag ute i vagnen och vi hade en riktigt go stund tillsammans, Loppan och jag.

Lo byggde farfar!

Mitt i pysslet vaknade familjens charmtroll!

Dagen led mot kväll. Pysslet karades lite åt sidan för att ätas önskemiddag – hamburgare och festis. Moster som ringer och sjunger på FaceTime och motorsågen? Den lämnade aldrig hennes sida.

På kvällen kramade jag ungarna hejdå och lämnade över läggningen till farmor och farfar. Tog bilen in till campus och gick på första träffen på biodlarkursen jag anmält mig till – mer om det senare!

Hem kom jag till två sovande gullungar. Kan inte förstå att den där charmiga, busiga, snälla, omtänksamma och vältaliga lilla älsklingen är tre år nu. Mina bästa tre år i livet, helt klart <3

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *