Allmänt

Här och nu

En sista, lång arbetsdag på mitt jobb innan nya äventyr väntar runt hörnet. Förväntansfull och nyfiken börjar jag på måndag mitt nya jobb. Det är konstigt att sluta jobbet mitt i en pandemi. Hejdå-kramar och Hejdå-fika och allt annat som hör till ett avsked (eller snarare ett “på återseende”) smetas istället ut och det blir virtuella hälsningar och ett lite tafatt avslut. Ena sekunden sitter jag på ena köksstolen och jobbar, för att sedan svassa in på toan och ta på läppstiftet och släppta ut knuten i håret för att gå på virtuell AW med några vänner på andra köksstolen. Skåla i bubbel framför webcam och prata om livet.

Det äts middag. Det är halvrörigt hemma som det blir efter att en av oss jobbat hemifrån och två haft ledigvecka. Disk och leksaker och småskrufs.

Sen går jag ut. Klockan är kvart i sex och jag har inte stuckit ut näsan ens på hela dagen. Att promenera på lunchen är ett måste för mig, men idag med -26 grader och mycket att stå i sista dagen hoppade jag över det. Så kroppen drar en lättnadens suck när den får lämna pinnstolen och dra på powerskorna och vinterkappan. Stövla rakt ut i månskenet.

Jag stannar upp mitt på gårdsplanen och känner efter. Jo, jag är lycklig nu, just nu. En kick jag förr brukade få av att köpa grejer letar jag nu i vardagen. Här uppstår den. Mellan huset och hönshuset, i -26 grader. Lyckan. Jag tar upp telefonen och knäpper ett kort. Jag ser glimten i mina ögon, de ser glada ut.

De där minutrarna jag stoppar ägg i jackfickan, häller ohemula mängder havrekross och en dutt värpfoder på golvet och stryker Elsa över fjäderdräkten är så viktig för mig. En av dagens höjdpunkter. Livet är annorlunda nu mot för bara en och en halv månad sedan, men inte dåligt för det. Livskrisen att vara utan häst börjar lätta och jag börjar finna mig i min nya vardag. Och den ambitiösa “det finns inga dåliga väder”-sidan hos mig kliver lite åt sidan och ger vika till “-26 är perfekt temperatur att stanna inne under ullfilten och klappa katt”-sidan. Jag låter det vara så, för en vinter i alla fall.

Hoppas ni också fått känna den, den fredagslyckliga känslan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *