Övervåningen,  Renovering

Lenhovda radiatorer & plankgolv

Renoveringen, ja! Där händer det grejer nu! Till skillnad från nedervåningen då vi båda (och våra föräldrar) jobbade på ihärdigt med det ena och det andra så gör Fredrik övervåningen själv. Det tar tid, men det är också väldigt härligt att kunna styra passen efter livet. Nu under semestern ska vi frigöra så många renoveringstimmar det bara går, men också vara lediga och tillsammans så mycket det bara går. Vi tar en titt på läget, va!

Rörmokaren hann hit en sväng innan han gick på semester och kopplade lite rör. I vardagsrummet ska vi ha tre synliga timmerväggar, så radiatorerna sitter direkt på timret. De rejäla, långa radiatorerna kommer att hamna under panoramafönstret. Vi tänker oss att vi ska försöka möblera så det blir lite luft mellan soffans rygg och väggen, så radiatorerna får synas och visas upp. Jag tycker de är urtjusiga.

Vi har köpt radiatorerna från Lenhovda. De var de enda jag kunde tänka mig. Med inspiration från (eller rakt av kopierat från kanske man säger?) caféet här i byn. Här kommer det tjusiga slottsvred så småningom också. Ute i hallen ska vi ha tapeter, så där sitter osb- och gipsskivor redan på plats.

… och i vårt blivande sovrum ligger numera plankgolven i original. Säga vad man vill om vårt ekgolv på nedervåningen (det är också så fint!!), men ingenting går upp mot de här planken. Eller jo förresten, det skulle vara plankgolvet vi ska ha i vardagsrummet då. Men de får ni se en annan dag! Så overkligt, att det inte är klokt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *