Allmänt

Sista trädgårdspysslet

Reklam för Granngården

De sista skälvande dagarna för trädgårdsbestyr är här nu. Frosten har redan hittat till oss i norr och mina blommor har tackat för sig. Jag kan fortfarande skörda en del grönsaker men det börjar vara hög tid att lägga trädgårdslandet i vintervila.

Jag har ständigt och alltid min lilla skugga med mig. Han sitter där på hässjevirket och spanar ut över trädgårdslandet medan jag river upp vissna sommarblommor och balanserar skottkärran mellan pallkragar och bäddar. Han gör mig så glad, vår lille Knut.

Jag börjar med att gräva potatis. En gamechanger för mig är min nya potatisgräv. Jag har jobbat med en trasig en med kort skaft i alla år, om jag visste hur stor skillnad det blev att byta upp mig hade jag gjort det långt innan. Fiskars har sådana klassiska, robusta trädgårdsredskap. Efter att potatisen grävts upp får den torka innan den slutligen hamnar i jordkällaren.

Hujedamig så här ser ut, så mycket att ta hand om såhär på hösten. Men man har igen så mycket på våren om gamla växter är bortplockade och jorden är fylld med kompost. Ger ett försprång på vården som känns ovärdeligt. Då känns höstbestyren viktiga och mysiga.

Med kultivatorn får jag upp rötter och kan riva loss både sommarblommor och grönsaksrester som behöver rensas bort. Jag uppskattar den orange färgen, jag är glömsk och lägger ifrån mig saker mitt på gården, men denna ser jag ju klart och tydligt!

Sluteligen har jag en hejarklack när jag tar itu med en av gårdens nyaste rabatter. En liten rundel med cortenplåt runt körsbärsträdet, här växte tulpaner tidigt i våras. Numera är det bara ogräs som tittar upp. Jag luckrar upp jorden och river bort ogräsrötterna eftersom. Hönsen spanar efter mask och jag är himla nöjd att få jobba på ostört för en stund i den friska luften. Så härligt!

Hos Granngården hittar du alla trädgårdsredskap du behöver för att göra din trädgård redo för vintervilan! Spana in sortimentet HÄR!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *