En avstickare

Årssammanfattning 2022

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?
Jag skaffade ett föl! Annars har det varit ett rätt så hemtamt år tror jag, men det känns stort i sig då jag senaste åren velat landa i det jag tycker om att göra och inte hasta fram så förfärligt.

Genomdrev du någon stor förändring?
Buse kom hem till gården och äntligen står det hästar bakom stallet igen. Jag började arbeta heltid efter fjorton fina månader hemma (och på jobbet är ingenting sig likt!). Jag fortsatte att ta tag i mitt hälsoår. Det innebär bland annat att jag sökte hjälp för min hemska migrän och fick medicin utskrivet på recept.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Barnen fick en ljuvlig liten kusin i juli, sedan har en handfull vänner ynglat av sig, så himla roligt med alla småttingar!

Vilket datum från 2022 kommer du alltid att minnas?
Jag är ju så sifferblind så jag glömmer datum rätt fort, men min trettioårsdag som spenderades med världens överraskningsdygn inne i Skellefteå, barnens födelsedagar, 8 augusti när jag började om att jobba och 15 december när vi hämtade hem Buse!

Dog någon som stod dig nära?
Vi blev av med halva hönsflocken till en räv men annars har vi tack och lov fått behålla våra nära och kära.

Vilka länder besökte du?
Jag höll mig i Sverige i år och firade in mitt fjärde flygfria år!

Bästa köpet?
Vi köpte oss en skorsten vilket vi önskat i många år. Den kvalar nog in som årets bästa köp.

Gjorde något dig riktigt glad?
Jag har känt mig så… hemma? Så rätt placerad här hemma med min lilla familj. Fått skratta varje dag åt Loppans kluriga funderingar och Svantes påhitt. Varit så himla glad i att ha hästar här hemma igen. Men annars har träffar-, fikor-, fester- och häng- med vänner i olika konstellationer gjort mig riktigt glad. 

Saknar du något år 2022 du vill ha 2023?
Jag vill åka på fler små utflykter med lilla familjen. Vi var hejdlöst duktiga på detta 2021 och början av 2022 men sedan ersattes äventyren med mer och mer gårdsprojekt. Ser fram emot skidturer, skoterturer, utegrillningar och lek i skogen.

Vad önskar du att du gjort mer?
Gått på loppis, badat samt rensat ogräs och spenderat tid i trädgårdslandet! Läst böcker, sovit tidigt och lyssnat på radio.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tror jag svarat “slöscrollat” tre år i rad här. Samma i år, hur svårt ska det vara?

Favoritserier året som gått?
Jag gillade Young royals (säsong 2), Bäst i test, På spåret och Gåsmamman!

Bästa boken du läst i år?
Har jag ens läst någon bok i år? Förutom alla hundratals barnböcker jag läst (vi älskar att gå på bibblan!).. Jag gnuggar geniknölarna hårt och minns bara en endaste bok, J m’appelle Agneta, den var ganska festlig ändå!

Största musikaliska upptäckten?
Jag har lyssnat på Albin Lee Meldau som om det inte fanns någon morgondag. Sen kommer Hooja, jisses vad barnen har lyssnat på “Banan, melon, kiwi och citron”. Gick på Sarah Klang, Melissa Horn och Viktor Leksells konserter, gåshud alltihop!

Största framgång?
Har haft en väldig framgång med mitt hälsoår, har orkat så mycket mer än tidigare år! Jag har sprungit milen och känner mig inte längre helt eländig och tung. Jag satt ett mål på hur mycket pengar jag ville tjäna på mitt egna företag och dubblade nästan den summan! Jag har varit snäll mot mig själv och andra och levt varje dag.

Största misstaget?
Jag har varit dålig på att uppskatta flera av mina vänner känner jag i efterhand, jag är dålig på att höra av mig och då rinner fort relationer ut i sanden, visst?

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit väldigt glad i år, andra halvan av året har varit väldigt fint och jag har känt glädje över både mitt liv och att så många runt om mig haft det bra. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Vi la mest pengar på skorstenen och iordningställandet av kakelugnarna och vedspisen, sedan blev det en hel del på lösdriften, vi köpte ny (begagnad) bil och i överlag var fortsatt hus- och gårdsprojekten anledningen att vi hade spenderarbyxorna på. I övrigt har det varit diesel och mat.

Något du önskade dig och fick?
Mitt lilla föl! Äntligen! En god hälsa och bra mående. Jag önskade mig förra året mer tid med vänner och familj och det tycker jag ändå vi fått gott om i år. Ska vi prata mer materiella saker så fick jag en ny kamera i trettioårspresent, det var efterlängtat!

Något du önskade dig och inte fick?
Jag känner att jag har allt jag kan önska och lite till! Något jag saknat 2022 är förstånd att gå och lägga mig om kvällarna och att åka på sommarsemester längre än grannkommunen. Men det är ingenting jag grämer mig över.

Vad gjorde du på din födelsedag 2022?
Jag hade bara planerat in att åka på badhuset och bada med några föräldralediga mammor i byn, men när jag vaknade om morgonen så tassade Fredrik runt hemma, jag hann bli så orolig att han försovit sig men han hade tagit ledigt för att fira mig ordentligt! Jag fick en alldeles ny kamera och begrep ingenting! Sedan åkte vi till stan, badade på badhuset, lunchade och mot eftermiddagen checkade vi in på Wood hotel inne i Skellefteå. Farmor kom och skötte Svante (medan farfar skötte Lo på annat håll) och vi gick på spa, åt middag på Miss Voon och bäddade ner oss i hotellsängen med Svante mellan oss. Sån flådig överraskningsdag, du kan läsa om hela alltet HÄR!

Finns det något som hade gjort ditt år ännu bättre?
Det här året har förstås innehållit mycket oro. Världsläget har sköljt över mig så många gånger och jag känner mig ofta maktlös och orolig för framtiden, vad ska våra älskade barn få stå ut med? Jag har fått hjärtsnörpen av nära och kära som inte mått bra, som gjort sig illa och så vidare. Men det är saker som inte går att påverka så jag försöker verkligen att leva med dessa faktorer istället för att gräva ner mig. Puh. 

Vad fick dig att må bra?
Jag trodde aldrig jag skulle skriva det själv, men träningen har gett mig så mycket både fysiskt och psykiskt! Sedan följer det klassiska: tid med våra familjer, vänner och djuren. 

Vem saknade du?
Alltid mina kallblodskillar, de fattas mig.

De bästa nya människorna du träffade?
Det ska jag med glädje berätta! Min nya kollega och vän Nathalie har förgyllt mitt år något så otroligt. Förra året skrev jag i årssammanfattningen “Ibland önskar jag mig i smyg en kompis att sitta och dricka kaffe med, som kramar om mig och ringer mig och tar en promenad med mig. Kanske lite mer kompis-tid ändå?“. Nathalie är den vännen jag saknat, ett så fint tillskott min samling relativt få men rara människor jag har runt om mig. Ska bli så roligt att möta 2023 i armkrok med henne!

Mest stolt över?
Barnen är livets stora stolthet. Men är också så stolt att jag tog tag i min hälsa, bäddar gott för kommande år!

Högsta önskan just nu?
Jag har allt jag kan önska och lite till. Nästa år hoppas jag bara och endast att personerna runt mig får må bra. Så klyschigt men i och med Buses inträde i mitt liv så känns sista pusselbiten lagd? 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker tänka mindre, leva mer och springa längre. Jag tänker handla mer hållbart med miljön i åtanke och här hemma ska vi starta mindre omfattande projekt och istället lägga tiden på att rensa upp gården och göra oss av med överflöd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *