Djuren,  Hästen, ponnyn & stallet

Den krossade hästdrömmen

För några dagar sedan berättade jag på Instagram att jag köpt en häst. Jag hade helt enkelt följt min dröm om ett alldeles eget föl. Det var inget förhastat beslut. Redan i februari hade jag kontakt med uppfödaren och i maj betäcktes stoet jag valt ut. Stoet med stort S. Den peruanska pason Sessan, som skulle bära mitt föl så tryggt, så tryggt fram till april när jag äntligen skulle få se hur min lilla drömhäst ser ut.

Nu blev det inte så. Jag var så himla glad över alla hejarop och lyckönskningar jag fått från er. Så himla glad över att allt sett så bra ut. Ser hela förloppet spelas upp framför mig: pirret, glädjen över dräktighetsintyget och den där lilla fosterbubblan på ultraljudet. Bilderna på en växande mage. Hur jag betalade för fölet, skålade i bubblor och firade livet. Och sedan, ett långt meddelande i telefonen imorse.

Ett skräckscenario som beskrivs av uppfödaren. Hur Sessan igår kväll kämpat för sitt liv inne på kliniken och hur de tillslut valde att låta henne somna in. Med mitt föl, förstås, i magen.

Jag känner mig otroligt ledsen att detta föl aldrig kommer att födas. Men mest är jag ledsen å en annan hästägares vägnar. Sessan var ju mer än bara mamma åt mitt föl, hon var ju någon annans ögonsten.

Jag är helt säker på att min hästdröm kommer att leva vidare, på ett eller annat vis. Det känns bara så otroligt sorgligt just nu, att det skulle sluta som det gjort. Så många gånger jag sagt till Fredrik att “Det är för bra för att vara sant!”, och så var det nog också, kombinationen mellan Sessan och hingsten jag valt ut kändes så klockren. 

Jag berättade för er på Instagram och blev helt överväldigad över hur många som delat min glädje med mig, så det känns inte mer än rättvist att berätta för er att det nu inte kommer att bli som planerat.

Jag försöker blicka försiktigt framåt, trots att det verkligen känns skit idag. Säger som fina uppfödaren sa till mig tidigare idag; Våga drömma!

Kram på er.

11 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *