Djuren,  Hästen, ponnyn & stallet,  Lantliv

Lördagen

Igår tog jag fram stora kameran för första gången sedan jul. Det kanske säger lite om att börja vara tillbaka i gängorna efter alla sjukdomar ändå? Ett uns av sug efter kreativitet! Jag vaknade vid sju av mig själv i gästrummet, så otroligt skönt att få lägga sig lite i enrum ibland och vila från ettåriga små fötter i ansiktet och sådant. Jag anslöt till resten av familjen i vardagsrummet och så pratade vi ihop oss om dagen. Sälja en bil, städa och stöka, åka en snabb sväng till stan, mysa med djuren, elda i kakelugnen och äta gott stod på önskelistan.

Vi gick ner och började stöka med frukost, jag gjorde smoothie på jordgubbar från självplocket i byn norrmejerieryoghurt. Hann inte ens tina upp brödstumparna vi hade kvar i frysen innan Svante knyckt åt sig smoothien och sörplade nöjd i sig alltihop.

Solen strålade och Västerbotten bjöd oss på -23 grader. Jag klädde mig från topp till tå och gick ut för att fylla på med ved till kakelugnen.

Jag ställde ner vedhämtaren och smet bakom stallet en stund. Småkillarna var fullt upptagna att bära på pinnar och jävlas med varandra.

En sväng förbi hönsen och tuppen med. Mitt ständigt dåliga samvete, de får inte i närheten av den kärlek som de fått av mig tidigare år. Men jag tänker att de kunde ha det sämre ändå. Skönt att jag fick ordning på värmelampan som gick sönder precis när magsjukorna i huset började härja.

Blev stående utanför hästhagen för att kika på spektaklet när de brottar ner varandra, biter varandra, klättrar på varandra och mattehjärtat sitter i halsgropen när de busar som värst. Men lika tacksam är jag att de har varandra, det känns fint att erbjuda en jämnårig kompis att brottas med.

Sedan såldes vår lilla blå peugeot som tagit oss fram under föräldraledigheterna. Lo höll gråten inne när den rullade iväg mot nya äventyr, hennes favoritbil alla kategorier. Vi lunchade i soldränkt kök, packade ihop blöjor och plånböcker och åkte en snabb sväng till stan, jag behövde fixa inför ett samarbete och sedan påtade vi på med städning och middagsfix. Vi alla landade i soffan och spelade spel (Bamses odlingsspel, tips för er andra med tre-fyraåringar!), sedan fick Loppan vara storasystervaken med Fredrik och se en bit av mello medan jag tränade med Buse innan jag också anslöt till myset. En lugn och fin lördag! Hoppas på en lika härlig söndag idag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *